Digitale basistraining – deel B (voor abonnementshouders) – febr 2022

De basistraining van ‘Het Muziekkwartier’ is alleen te volgen in combinatie met een abonnement op de online leeromgeving.

In de online training van twee dagdelen leer je de basis van muziek in de kinderopvang: zingen, muziek maken en bewegen op muziek met de allerjongste kinderen van nul tot vier jaar. Tijdens de training kan worden ingegaan op specifieke vragen en ervaringen. Naast het plezier dat jullie eraan beleven, schept het een duidelijk beeld van wat het doet met het kind, de groep en de ontwikkeling van de kinderen. De scholing kan live (tegen meerprijs) of online worden geboekt: Het kan een volledige studiedag zijn of in twee dagdelen gegeven worden: avond of middag is beide mogelijk.

Iedereen kan (leren) zingen
Het Muziekkwartier is een training gericht op een positieve en leuke insteek waardoor de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er is in het spel altijd ruimte voor individuele behoeftes van een kind. Tijdens de training aan de pedagogisch medewerkers/ gastouders ontstaat steeds meer vertrouwen in het eigen kunnen: Iedereen kan (leren) zingen en iedereen kan (leren) muziek te maken met jonge kinderen.

De basishandvatten die je meekrijgt in de training zijn echte eye-openers die je voortaan anders laten kijken naar liedjes zingen en samen muziek maken. Deze nieuwe manier van kijken heeft al veel professionele opvoeders het zelfvertrouwen gegeven om het plezier in muziek samen te laten gaan met het op een fijne manier stimuleren van de ontwikkeling van de kinderen. In jullie eigen Muziekkwartier komt alles heel natuurlijk samen: samen met de kinderen ontstaan de accenten en thema’s waarin jullie je verdiepen. Observeren wat je kind en je groep nodig heeft leidt tot de keuzes die jij als verzorger maakt. Welk spel daarbij past wordt geoefend op een persoonlijke en plezierige manier bij de Muziekkwartier trainingen. Deze trainingen hebben de mogelijkheid om de deelnemers direct het spel te laten ervaren, waardoor het eenvoudiger wordt om het meteen de volgende dag toe te passen.

Wat je krijgt:
Je werkt met een praktisch werkboekje waar je meteen de informatie in terug kan lezen. Altijd handig! Het werkboekje bevat tevens een stappenplan om meteen aan de slag te gaan.

Datum

feb 02 2022
Expired!

Tijd

7:30 pm - 9:30 pm
Categorie

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *