Agenda

Gratis webinar over
Het Muziekkwartier

Gratis webinar over een muzikaal onderwerp

Alleen in combinatie met abonnement

Workshop of training voor iedereen

Hier vind je alle geplande webinars, workshops en trainingen. Hierboven lees je wat de kleuren betekenen.

september 2022

MA
DI
WO
DO
VR
ZA
ZO
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19

Workshop Gi-ga-groene muziek

20
21
22

Digitale basistraining – deel A (voor abonnementshouders) – sept 2022

23
24
25
26
27
28
29
30
1
2

Workshop Van zingen naar spreken

Door deze aanpak ging het kindje dat nooit zo talig is wél meezingen. Hij begreep ook werkelijk waar het over ging en had er nog plezier in ook.

Muziek stimuleert de spraak en het taalbegrip, maar de meesten weten niet hoe dit toe te passen. Daar is namelijk meer voor nodig dan alleen het zingen van een liedje. Je leert in deze workshop hoe het zit met muziek en het brein, waardoor de taal gestimuleerd wordt. We oefenen hoe je speels met liedjes kunt omgaan waardoor de kinderen al van zeer jongs af aan zélf actief gaan zingen. Het allermooiste is het moment waarop ze creatief gaan spelen met de woorden en klanken, want vooral dan komt de taal tot leven.
Het draait allemaal om spelen: spelen met klanken, spelen met begrippen en spelen met je stem zelf, om een gezonde stemontwikkeling te stimuleren. Je moet immers je hele leven nog met je stem doen!

Doelgroep: medewerkers in de voorschoolse kinderopvang en peuterspeelzaal, gastouders, kleuterleerkrachten.

De workshop is gericht op het werken met baby, dreumes, peuter, peuterplus en/of  kleuter, in het bijzonder VVE en logopedisten.

20,00

Gratis online meeting:
Méér met muziek in jouw kinderopvang’
12 oktober

Wetenschappers zeggen alsmaar dat muziek zo goed is. Maar hóe pas je dat toe in de praktijk met jonge kinderen in de kinderopvang? Wat moet je daarvoor kunnen? Klopt het dat iedereen dit kan leren? Ben je hier nieuwsgierig naar? Meld je dan aan voor deze gratis online meeting waarin ik jou meeneem naar zes basisvoorwaarden voor muziek in de kinderopvang.
Let op: Er is maar beperkt plaats!

Gratis