Agenda

Gratis webinar over
Het Muziekkwartier

Gratis webinar over een muzikaal onderwerp

Alleen in combinatie met abonnement

Workshop of training voor iedereen

Hier vind je alle geplande webinars, workshops en trainingen. Hierboven lees je wat de kleuren betekenen.

Gratis online meeting ‘Méér met muziek in jouw kinderopvang’ 16 juni

Wetenschappers zeggen alsmaar dat muziek zo goed is. Maar hóe pas je dat toe in de praktijk met jonge kinderen in de kinderopvang? Wat moet je daarvoor kunnen? Klopt het dat iedereen dit kan leren? Ben je hier nieuwsgierig naar? Meld je dan aan voor deze gratis online meeting waarin ik jou meeneem naar de zes basisvoorwaarden voor muziek in de kinderopvang.
Let op: Er is maar beperkt plaats!

Gratis

Workshop Gi-ga-groene muziek

Kind: “Kijk, ik heb steentjes gevonden!” Jij: “Wat een prachtige steentjes. Laat eens horen?”

In de natuur en in de tuin zijn overal muzikale klanken te vinden. Neem kinderen mee op de groene ontdekkingsreis van de muziek in de natuur en de buitenomgeving.
In deze workshop op jullie eigen locatie mét buitenruimte of in de open lucht (wanneer het weer dit toelaat) gaan we aan de slag om de natuur tot klinken te brengen.

We maken een verbinding tussen buiten en binnen. Natuurlijke materialen die je hebt gevonden als muziekspeelgoed tot muziek vinden in de buitenlucht. Van echte dieren naar het naspelen en beleven van het dierenleven en van de eigen ontdekkingen van kinderen naar interactief muzikaal spel.

Doelgroep: medewerkers in de voorschoolse kinderopvang en peuterspeelzaal, gastouders, kleuterleerkrachten.

De workshop is gericht op het werken met baby, dreumes, peuter, peuterplus en/of kleuter.

20,00

Workshop Van zingen naar spreken

Door deze aanpak ging het kindje dat nooit zo talig is wél meezingen. Hij begreep ook werkelijk waar het over ging en had er nog plezier in ook.

Muziek stimuleert de spraak en het taalbegrip, maar de meesten weten niet hoe dit toe te passen. Daar is namelijk meer voor nodig dan alleen het zingen van een liedje. Je leert in deze workshop hoe het zit met muziek en het brein, waardoor de taal gestimuleerd wordt. We oefenen hoe je speels met liedjes kunt omgaan waardoor de kinderen al van zeer jongs af aan zélf actief gaan zingen. Het allermooiste is het moment waarop ze creatief gaan spelen met de woorden en klanken, want vooral dan komt de taal tot leven.
Het draait allemaal om spelen: spelen met klanken, spelen met begrippen en spelen met je stem zelf, om een gezonde stemontwikkeling te stimuleren. Je moet immers je hele leven nog met je stem doen!

Doelgroep: medewerkers in de voorschoolse kinderopvang en peuterspeelzaal, gastouders, kleuterleerkrachten.

De workshop is gericht op het werken met baby, dreumes, peuter, peuterplus en/of  kleuter, in het bijzonder VVE en logopedisten.

20,00