Voordelen

Muziek maakt blij! Samen zingen, spelen en bewegen is vanzelfsprekend voor jonge kinderen en voorziet in hun natuurlijke behoefte. Vroeg starten met muziek zorgt daarbij voor een actiever brein. Er worden meer verbindingen gemaakt die positief uitwerken op de taal-spraakontwikkeling en de sociale vaardigheden. De rol van muziek is hierin uniek! Toch is het meest belangrijke dat muziek de kinderen en medewerkers plezier en voldoening geeft.

Van het boek zijn inmiddels ruim 1600 exemplaren verkocht.

De afgelopen twee jaar lieten ruim 500 pedagogisch medewerkers en gastouders zich ook inspireren door een training of workshop van het Muziekkwartier, waarmee het Muziekkwartier momenteel ruim 5.000 kinderen bereikt!

Dankzij Het Muziekkwartier gaan de kinderen de rest van de dag uit zichzelf creatiever spelen

Het Muziekkwartier geeft de kinderen én medewerkers plezier en voldoening

Wist je dat uit een enquete bleek dat de helft van de kinderen op hun opvang niet regelmatig aan muziek doen?

Muziekinstrumenten komen hooguit met een verjaardag of in een themaweek tevoorschijn en de mogelijkheden van muziek maken met gewoon speelgoed of restmaterialen zijn nog amper ontdekt.

Dat is ontzéttend jammer, want wetenschappelijk onderzoek laat voortdurend zien hoe belangrijk muziek is voor opgroeiende kinderen.
De meesten laten dus kansen liggen om met heel veel plezier kinderen te laten groeien en bloeien in hun ontwikkeling waarin ze leren van en met elkaar.

Ik geloof dat een fijne vaste structuur kinderen de gelegenheid biedt om volop mee te doen met de muziekspelletjes.
Ik weet uit ervaring dat pedagogisch professionals mega-creatief zijn om met de gekste materialen muziek te maken.

Ik weet dat er een manier is om iedereen te leren hoe je op zó’n manier kan zingen, bewegen en muziek maken dat kinderen niets liever meer willen, terwijl wij weten hoe goed het voor ze is.

Al rond de 500 pedagogische professionals zijn hier de afgelopen jaren mee begonnen en al 1600+ gebruiken het boek. Wie volgt?