KDV

Het Muziekkwartier is ontstaan in de kinderopvang. Door het succes is de methode ook verder ontwikkeld binnen diverse kinderdagverblijven. Het Muziekkwartier is een fantastische methode om de kinderen zich te laten ontwikkelen door middel van muziek. Interactie, het samen doen, inspelen op de ideeën en creativiteit van de kinderen: het is een methode die herkenbaar en leuk is en waar de kinderen zélf om gaan vragen.

Als kinderdagverblijf kun je Het Muziekkwartier goed inpassen binnen je normen en waarden en de visie die je hebt op de opvang. Met het abonnement van Het Muziekkwartier kun je aan de ouders en externe partijen laten zien hoe belangrijk je de ontwikkeling en muziek vindt in je opvang.

 

Hoe werkt het abonnement van Het Muziekkwartier

Het abonnement van Het Muziekkwartier heeft de lange termijn als uitgangspunt. Als kinderdagverblijf meld je je aan voor het eerste jaar en in dat eerste jaar volgen allereerst alle medewerkers de basistraining. Na de basistraining volgt de implementatie: door middel van een ruime keuze aan Muziekkwartier Kaarten kan dagelijks eenvoudig gewerkt worden met Het Muziekkwartier. De Muziekkwartier Kaarten bieden structuur en handvatten, maar ook ruimte voor aanpassingen en creativiteit.

Indien er nieuwe medewerkers het team komen versterken, is er ook voor hen de mogelijkheid om alsnog de basistraining te volgen. Na het eerste jaar wordt de lange termijn visie versterkt door opfrisworkshops.

Het Muziekkwartier is zo ontwikkeld dat alle trainingen en workshops online te volgen zijn. Indien gewenst kunnen de trainingen en workshops ook op locatie verzorgd worden (tegen meerprijs). Om elke deelnemer persoonlijke aandacht te kunnen geven, zijn de groepen tussen de 20 en 25 personen.