Workshop voor voorlezers: “Vos gaat een stukje rijden”

Er zit in muziek in mijn boek! – Vos gaat een stukje rijden

Voorlezen is een feestje! Zeker met de muzikale handvatten die je krijgt aangereikt tijdens deze interactieve workshop. In deze praktische sessie worden voorlezen en muziek bij elkaar gebracht. Het is een krachtige combinatie, omdat het de taal-en spraakontwikkeling verder versterkt. Met liedjes worden prenten verder tot leven gebracht, wordt de fantasie verder aangesproken en is herhaling een heel natuurlijk gegeven.
Er zit muziek in mijn boek! gaat ook over muzikale snacks, mondmotoriek, kiekeboe spelen, ontdekken en veel humor 😊. Er ontstaat meer dynamiek door deze manier van voorlezen: Inspiratie voor de allerkleinsten tot extra uitdaging en verdieping voor de oudere kinderen.

De workshop is praktisch van aard: Er worden voorbeelden gegeven met lees- en speltips rondom het boek ‘Vos gaat een stukje rijden die je naderhand ook toegestuurd krijgt. Samen ontdekken we hoe je deze creatieve muzikale manier van spelen met prentenboeken kunt toepassen. Als vanzelf komt de theorie aan bod waarom het een fijne en krachtige wijze is om muziek en voorlezen samen te brengen.

Doel is om vol inspiratie en met een grote glimlach de workshop te eindigen!

Wat deelnemers erover zeggen:
“Dit was leuk en vernieuwend”, “Zo kan je veel meer de kleintjes betrekken”, “Ik ga nu anders voorlezen”, “Zo kan je een boek veel leuker presenteren en voorlezen”.

Wanneer:            Maandag 17 januari, 19.30 uur
Voor wie?:          Pedagogisch medewerkers, gastouders, kleuterjuffen en bibliotheekmedewerkers.
Hoe:                    Online, via Zoom.
Duur:                   Iets meer dan 1,5 uur
Gegeven door:   Félice van der Sande van Het Muziekkwartier
Tarief:                  € 20,-, inclusief samenvatting en uitgewerkte spelactiviteiten in je mailbox.

Let op: Ben je 2ejaars abonnementhouder van Het Muziekkwartier? Dan kan je je via de online omgeving aanmelden voor deze workshop met je persoonlijke credit.

Vrolijke groeten,

Félice van der Sande

P.S.: Heb je geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spambox. Markeer het adres felice@hetmuziekkwartier.nl meteen als ‘gewenste afzender’ en ‘gewenste verzendlijst’.

Datum

jan 17 2022
Expired!

Tijd

7:30 pm - 9:00 pm

More Info

Read More
Categorie
Read More

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *